NAŠI UPISALI PRVU GOSTUJUĆU POBJEDU U STIJENI

NAŠI UPISALI PRVU GOSTUJUĆU POBJEDU U STIJENI

🏆 KANTONALNA LIGA USK - 7. kolo🏆
▶️ NK " GOMILA " 0 - 3 NK " KLJUČ "

STRIJELCI :
⚽️ 8' Ibrahimović Admir ( 0 - 1 )
⚽️ 36' Glamočak Amar ( 0 - 2 )
⚽️ 68' Jodanović Smail ( 0 - 3 )

Naši su počeli u sastavu: Muratagić, Begić H, Hotić, Brkić, Hodžić, Jodanović, Medić, Glamočak, Šehić, Ibrahimović i Begić A.
Još su igrali : Brkić A, Medić S ( 58' ), Keranović, Mević, Medić, Šistek ( 70' ) i Demirović ( 83' ).

▶️ Jučer su naši seniori gostovali u Cazinu, tačnije u Stijeni, kod ekipe NK " Gomila " i sasvim zasluženo pobijedili sa visokih 0:3.

▶️ Od samog početka utakmice naši su dominirali i vidjelo se da smo došli po 3. boda. Prvu pravu šansu smo pretvorili u pogodak. Dubinski pas Begić A je iskoristio i prošao po desnoj strani i uposlio Ibrahimovića kojem nije bilo teško da se 5m pogodi mrežu domaćina za veliko slavlje naših. Domaći igrači su grubim startovima pokušali zaustaviti tečnu igru naših.
Igrala se 36' kada smo povećali rezultat. Slobodan udarac za nekih 18m je izveo Glamočak i popularnom "žabicom" je matirao Beširevića za velikih 0-2. Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti još dvije prilike za naše. Prvu je imao Ibrahimović, ali njegov udarac brani gomlan domaćih, da bi pred sami kraj poluvremena Jodanović pokušao sa vrha šesneasterca, ali njegov udarac odlazi preko gola.

▶️ Naši u drugo poluvrijeme ulaze još odlučnije i u želji da postignu treći pogodak i tako riješe pitanje pobjednika na ovom susretu. Prvu veliku šansu za nas nije iskoristio Ibrahimović. Ponovo je jučer odlični Begić A prošao po desnoj strani, uposlio Ibrahimovića, ali ovaj sa svega nekoliko metara prebacuje gol domaćih. Ono što nije iskoristio Ibrahimović , jeste u 68' Jodanović. Nakon jedne presječene lopte Medić Selmira, naši kreću u kontranapad. Lopta dolazi do Ibrahimovića na lijevoj strani, koji upućuje prizemni centaršut, Medić propušta loptu kroz noge koja dolazi do Jodanovića koji matira golmana udarcem u donji desni ugao i postiže pogodak za velikih 0-3. Nemoć u igri domaći pokušavaju nadomjestiti grubim startovima nad našim igračima. U 76' domaćini dobivaju 2 crvena kartona. Prvi crveni je dobio golman Beširević koji je nogom udario sudca jučerašnjeg meča. Drugi crveni karton dobio je Duranović Sanel zbog udarca u predjelu lica sa manjim intezitetom kako stoji u izvještaju delegata susreta Alagić Mehe.
Igrala se 79' kada smo vidjeli još 2 crvena kartona, po jedan na obje strane. Nakon jednog namjerno oštrog starta sa leđa na našeg kapitena, dolazi do verbalne rasprave između našeg kapitena i domaćeg igrača sa brojem 7 ( Halkić Adis ). Potom domaći igrač sa brojem 16 ( Halkić Hasib ) sa leđa i namjerno udara našeg kapitena u glavu, te dolazi do gužve u kojoj su učestovali i naši i domaći igrači. Ono što nismo nigdje doživjeli jesmo u Stijeni. Ulazak domaćih navijača i trenera, te udaranje naših igrača na podu od strane tog istog trenera i navijača je samo bezobrazluk i ništa drugo.Epilog svega su dva crvena kartona . Kod domaćina crveni je dobio Halkić Hasib, dok je kod naših crveni karton dobio kapiten Begić Hakija.
Žasto je crveni karton dobio naš igrač nije nam jasno, jer je Begić nakon primljenog udarca čitavo vrijeme ležao na travi, dok mu je Halkić bio na leđima i "gušio" ga.

▶️ Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i naši upisuju sasvim zasluženo prvu pobjedu na gostavnju ove sezone. Naši u sljedećem kolu igraju derbi u Ključu, protiv Omladinca iz Pokoja, koji se trenutno nalazi na 2. mjestu sa istim brojem bodova kao i naši, ali sa boljom gol razlikom.


💙💙💙